👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Projecten -  Diverse en eenmalige projecten -  himalayanprojects

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Diverse en eenmalige projecten

Over de jaren heen werden ook een aantal kleinere projecten verwezenlijkt waarvan u hier een enkele voorbeelden vindt.

Een brug te ver? Salying, Everest.

In een arme streek ten zuiden van het Everest National Park waar jaarlijks tienduizenden trekkers passeren en er accomodaties en goede paden te over zijn moeten schoolkindren en hun ouders jaarlijks over een riviertje proberen te geraken zonder brug.  De Salying rivier waar er in het droog seizoen loopt er geen of amper water in stroomt.  Jaarlijks legden zij hier enkele boomstammen over.  Bij stortregens en tijdens de moesson werd de provisoire brug door deze plots wilde rivier keer op keer elk jaar weggespoeld.  Dan moest men maar over grote rotsblokken springen.  Dat daar jaarlijks dodelijke slachtoffers vallen kan geen verrassing zijn.

Daarom hebben we hier met een toelage van de Provincie West-Vlaanderen in 2011 een permanente stevige betonnen voetbrug van 14 meter lang geconstrueerd.  Dagelijks kunnen hier 600 kinderen veilig naar school alsook de volwassenen die naar de stad moeten.

Dank ook aan Pasang C Sherpa uit Kathmandu, trekkersgids die daar een maand ter plaatste de werken voor ons opgevolgd heeft.

Boomstammen als brug. Start definitieve oplossing voor deze bewoners. Met versterkt beton voor de duurzaamheid. Wat afwerking... En klaar is Kees. Met dank aan de helpers Daar beneden ligt hij, die brug te ver.

CTRDC Training instituut in Pokhara


Samen met zes andere Nepalese partners hebben we in 2011 een trainings- en onderzoekcentrum opgezet in Pokhara.  Om kwaliteitsopleidingen aan te bieden die je anders enkel in de hoofdstad kunt vinden.  Hoewel dit om praktische en legale redenen als een commerciële onderneming opgezet is werd statutair vastgelegd dat buiten het normale winstaandeel minimum 10% van de ondernemingswinst naar ontwikkelingshulp moet gaan,.  Daarbij denken wij vooral aan studiebeurzen voor minderbedeelden en achtergestelde groepen.