👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Projecten -  Drinkwaterprojecten -  Drinkwater in aardbevingsgebied -  himalayanprojects

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Drinkwater in aardbevingsgebied

Een nieuwe bron 1600m ver en 150m diep in de vallei.
Aardbevingsbestendige tank van 35000L.
Op 500km ver een nieuwe transformator gekocht.
150 m omhoog en 1500m verder moet het water gepompt
Pomphuis verbinden met nieuwe waterleidingen
Boven in het dorp een nieuwe opslagtank.
40.000L extra opslag
Installatie waterfilter.
Inhuldigingsfeestje

In Siling, Gorkha district sloeg de aardbeving in 2015 hard toe.  Het dorp werd bijna totaal verwoest.  Hier sloegen we onmiddelijk aan de slag met bouwmateriaal om tijdelijke huizen te bouwen en hielden er een medisch kamp. 

Bleek ook dat de bron opgedroogd was.  Zonder water kun je niet overleven en dus werd daarna een nieuwe bron gezocht en ingekapseld. 

Met steun van onze Provincie West-Vlaanderen bouwden we dan vlakbij en 200m verder een nieuwe betonnen watertank van 35.000L en grindbak voor zuivering van oppervlaktevervuiling van 5000L. 

Een pomphuis werd gebouwd en een krachtige 3-fase pomp geïnstalleerd. 

Ook een transformator diende 500km verder aan de grens met Indië gekocht en aangesloten (oorspronkelijk beloofd door de overheid maar na verkiezingen al vlug vergeten) , 2km nieuwe elektriciteitsleidingen en palen dienden aangelegd.   

Ook een deels metalen, deels PVC pijpleiding diende over 1450m afstand voorzien.  Op het hoogste punt (150m hoger) werd deze leiding dan aangesloten ook een nieuwe tank van 20000L naast een bestaande tanks van 19.000L van een naburig dorp. 

Door de grote aanvoer (24l/sec) van water werd geopteerd om meerdere dorpen aan te sluiten en daarom weer een extra capaciteit van 40.000L te voorzien. 

Deze werken vonden plaats tussen 2016 en  2019.  Deze grote werken vonden plaats midden in de jungle en heet weer.  Gelukkig hielp gans het dorp mee.  Geen centen maar veel enthousiasme en werkwilligheid.

In 2020 (tijdens de moeilijke corona periode) zorgden we ook voor een grote 5-traps filter om het water drinkbaar te maken.  Dit werd dan weer gesponsord door de Stad Brugge.

Verschillende dorpen hebben nu toegang tot voldoende en veilig drinkwater.