👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Projecten -  Scholen -  Bhakimele Secundary school, Myagdi -  himalayanprojects

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Bhakimele Secundary school, Myagdi


Op een 1 uur zwaar off-road omhoog van de Myagdi district hoofdstad bouwen we een groot modern en aardbevingsbestendige school met tal van sponsors zoals de Provincie West-Vlaanderen.

Met de lokale bevolking, de Nepalese diaspora van Australie over Hongkok, Europa en Amerika en ook de lokale overheden werden honderduizenden euros ingezameld om dit ambitieus project waar te maken. 

De corona crisis heeft alles nu wat geblokkeerd maar de school is in 2021 opgestart. 

De verkenning in 2015

Vervallen school voor honderden kinderen.

Tussen al de drukte door om tal van scholen te helpen met de heropbouw of reparaties in het Myagdi district bezochten we een armentierige school en dachten mee aan een ambitieus plan.

2017

Een eerste verdiep is klaar in ruwbouw.

Na in de wereld veel centjes in te zamelen kunnen eindelijk aan de constructie van dit groot project beginnen.

Voor vele jaren zijn we vertrokken om een voorbeeld school te bouwen voor de toekomst.  Later kunnen hier 500 kinderen naar school.  Een openbare school dus gratis maar toch een kwaliteitsschool.

2018

Tweede bouwlaag klaar.
Een blok pers machine
Cementblokken van eigen makelij.

In 2018 bouwden we naarstig verder en kwam er een tweede bouwlaag bij.

Voorheen kochten ze ook een tractor om zelf het zand, cement, grind en ijzer naar boven te slueren en met een handmachine in Indië gekocht persten ze zelf hun cementen blokken.  Minder vervoer, werk in eigen streek en een pak goedkoper.

2019

De eerste klassen kunnen weldra in gebruik genomen worden.
Een speech hoort er ook bij van onze voorzitter.
Dansen door de meisjesclub

Bij ons jaarlijks bezoek konden we de werken verder aanschouwen en hielden we ook een vergadering met tal van speeches en een dansje van de stduenten. 

De American Peace Corps was hier ook met een aantal leraars om Engelse les te geven.

Er moet nog geschilderd, electriceit gelegd, een sanitaire blok gebouwd en zo meer.  Nog heel wat werk nog. 

En dan spreken we nog niet van het uiteindelijk doel: kwaliteitsonderwijs.  Dan pas begint dus onze inhoudelijke opdracht.

2020-2021

Door de Corona is het werk hier wel stillgevallen zoals een beetje de ganse wereld rond.

In 2021 is de school al  voor een deel geopend maar moeten we toch nog veel afwerking aanbrengen en ook wat aan de klasinvulling doen.

Tijdens ons bezoek tussen de talloze Lock downs en Covid-19 werk met het uitdelen van preventiemateriaal door werden we toch aangenaam verrast door een mooi verwelkomingsprogramma.  Op het dak van de school waar we hopen een overdekte ontmoetingsruimte van te maken.

Verwelkoming door de school van onze voorzitter. Volksdansen is hier nog steeds IN. Welkomsspeeches Ondertussen de nodige boekhouding nakijken.