Nieuwe plannen

De Himalaya is oneindig groot en de noden van de lokale bevolkingsgroepen navenant.  We kunnen niet op iedere vraag ingaan maar hier zijn enkele plannen die we aan het uitwerken zijn en sponsors voor zoeken.

Tja, het zijn maar rimpels in een oceaan van bergen.

Watervoorziening en clubhuis voor vrouwen in Aggridanda, Syangja

In Aggridanda, net naast Chinnebas waar we met steun van de Provincie West-Vlaanderen, de Kerun vereniging en HeSpace foudation een ganse school heropbouwen van kleuter tot hoger middelbaar willen we ook voor het dorp ernaast wat hulp brengen.

Want vreemd genoeg mag er daar wel elektriciteit zijn en GSM signaal maar de vrouwen moeten er wel elke dag 100 meter de berg afdalen om dan water naar boven te sleuren die dan nog gekookt en gefilterd moet om het drinkbaar te maken;

Ook voor hun verenigingsleven is het moeilijk en dit vooral in het regenseizoen; nergens kan het vrouwencomite samen zitten en iets organiseren.

Daarom willen we hier een waterproject starten en een clubhuis bouwen voor de vrouwen.  Geen overbodige luxe toch?