Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Noodfonds

Aangezien wij een vzw structuur hebben en dus geen winst maken en het kan gebeuren dat wij op onze individuele projectuitgaven overschotten hebben gebruiken we die om dringende hulpverlening te bieden.  Zo hebben we in het verleden reeds tal van tussenkomsten verwezenlijkt om mensen in nood te helpen.  Tal van benefiets, extra donaties, maar ook stortingen naar aanleiding van een geboorte-, huwelijks- of verjaardagsfeest worden doorgaans in dit fonds gestort.

Mindervalide jongen zoekt sponsorHij heet Budhiman Tamang, is 14 jaar en zit in het 2de middelbaar.  
 
Als kleine baby belandden zijn voetjes in het keukenvuur en was er toen onmiddellijk geen medische verzorging mogelijk en dus werden later zijn voetjes geamputeerd. Hij woonde immers in een afgelegen dorp in centraal Nepal. 
 
Zijn ouders zijn overlevings-landbouwers en door het bergachtig terrein kan hij daar niet naar de veraf gelegen school. Dus verblijft hij in de hoofdstad Kathmandu bij een arme tante-weduwe in een huurflat vlak bij de school waar hij met krukken naar toe gaat.  
 
Ondanks zijn minder-validiteit is hij een gedreven student maar zijn er amper middelen om voor hem te zorgen.  Voor zijn scholing en kost en inwoon hebben wij in totaal zo'n 60 euro per maand nodig. 
 


 

De grootste interventie totnogtoe was de volgende: op 27 december is Dag Bahadur Buduja, een 16-jarige jongen uit onze eerste schoolproject te Chitre succesvol geopereerd voor een niertransplantatie.  Pas de derde geslaagde in Nepal en vooral dankzij de extra inzet van tal van onze trouwe sponsors.  Het volledig verhaal vindt u in onze 1ste nieuwsbrief 2009.  Op de foto ziet u hem met een dankgebaar (NAMASTE) aan alle die hem ter hulp komen en een recentere foto waarbij hij al een beter kleur had.