Vrijwilligerswerk

Doctors at work in Chitre
Vrijwillgers aan het werk in België
Op onze infostand
Tandartse aan het werk in Chitre, Nepal
Workshop mo:mo's

Uiteraard kunnen we deze projecten niet opzetten en beheren zonder de steun van vrijwilligers.  Aangezien we een maximum rendement nastreven van de moeizaam ingezamelde fondsen hebben we steun nodig van vrijwilligers.

Sommige vrijwilligers helpen een handje hier in België en omstreken met onze educatieve en sensibiliserende activiteiten in scholen en verenigingen.  Andere willen dan weet hun steentje bijdragen in de projecten zelf, ter plaatste dus.

Vooral medisch en educatief geschoolde mensen staan op onze verlanglijst, dit zowel voor vrijwillgers en stagiairs.  Voor enkele verslagen van vrijwilligers: zie onderaan.

Dus aan alle kandidaat vrijwilligers en stagiairs tandartsen, dokters, leraars en verplegers: stuur ons een gemotiveerde mail/brief met CV naar volgend e-mailadres: himalayanprojects@gmail.com en help mee een verschil te maken daar in de dorpjes van de Himalaya. Tja, het zijn maar "Rimpels in een oceaan van bergen".

Aangezien onze hoofdprojecten op de route van een van 's werelds 10 mooiste wandelingen ligt kunt u dus een weekje of meer vrijwilligerswerk combineren met een grote of kleine trekking op het Annapurna Circuit.  We kunnen u trouwens daarbij assisteren.

Vindt u bij ons uw gading niet, zie dan eens op: www.vrijwilligerswerk.be

Download het engagementsformulier hieronder, alsook enkele persoonlijke verslagen van vrijwilligers.

Verslag_Georges_Cappelle_2017.pdf Pedagigisch project Swanta en Phalate (562 kb)
verslag_georges16.pdf Pedagogisch project Chitre 2016 (435 kb)
Jan_Dryhoul_2014.pdf Dokter- en tandartskamp (467.5 kb)
engagementsverklaring_vrijwilliger.pdf (378.75 kb)
Henrike_Elke_in_Phalate_School_2011.pdf Ervaringen van een lerares. (1218.75 kb)
Tandarts_vrijwillgster_2012.pdf Tandartsverslag Eline 2012 (479 kb)
Simon_MP_Chitre_2013.pdf Verslag dokter in Medische post 2013 (332.25 kb)
Ulrike_Peere.pdf Stagiaire Verpleegster 2013 (190.25 kb)

Volgende projectplaatsen komen in aanmerking voor vrijwilligerswerk:

Basisschool in Chitre, Phalate, Swanta en Kindu.

Medische post in Chitre.

Lager en Middelbare school in Chinnebas (homestay)

Voor stagewerk kunt u terecht in onze bovenvermelde medische post en de lagere en middelbare school van Chinnebas.

Medische post Chitre Chinnebas school

Dit jaar zijn er verschillende vrijwilligers aan het werk:

Een Engelse lerares in onze basisschool in Chitre en een andere in de basisschool van Phalate, een buurdorp.

Een stagiaire verpleegster uit de Hoge School Gent (HoGent) doet haar buitenlandse stage in de medische post van Chitre.

In september kwam Jan Dryhoul, een dokter èn tandarts naar de medische post.  Het was een overhoopt succes.  Meer dan 400 patienten op 18 dagen, die soms van 6 uur stappen ver kwamen.

Zie zijn verslag hieronder.

Ik Vrijwillig 2013

Tijdens de vrijwilligersweek m.b. op 9 maart stonden we met een infostandje op de vrijwilligersbeurs in de Jan Garemynzaal in het Belfort op de Markt van Brugge.  Vrijwilligers voor hier maar vooral voor onze projecten in Nepal: dus tandartsen, dokters, verplegers, leraars of Handy Harries waren welkom op deze gratis beurs van 11.00 tot 16.00 voor een babbel en een drankje.

Benefietavond 16 februari 2013

Op zaterdagavond 19.00 hielden we een benefiet in oud schooltje De Regenboog in de Scharphoutstraat 41 te 8380 Lissewege naar aanleiding van het nakend vertrek van vrijwilligster Ulrike Peere voor een stage in onze Medische Post in Chitre, Nepal.   Het was een leuke avond met heel wat info, een powerpoint-presentatie en een heuse Nepalese maaltijd met Nita's beroemde mo:mo's, samosa's, kip Tandoori en Bagmati-rijst met Dhal-saus. Meer dan 100 mensen kwamen op deze avond af en ik wil hen bedanken voor hun komst en steun.

Thans (25 maart) is Ulrike Peere uit Lissewege gearriveerd in Chitre waar zij haar 2 maande buitenlandse stage als verpleegkudige zal doen. De voorzitter-haar projectcoördinator vertrekt op 26 maart om haar te bezoeken.